maanantai 5. helmikuuta 2018

Jeesus tuli maailmaan syntisiä pelastamaan

"Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä." 1.Joh. 1:8
 Näin se on. Ei ole ihmistä, joka ei olisi syntinen ja pelastuksen tarpeessa. Ihminen, joka kuvittelee, että "En mä oo koskaan mitään pahaa tehny, mä oon pohjimmiltani ihan hyvä ihminen" elää valheessa.
 Jos ei huomaa omaa pahuutta, on todella pahasti paatunut. Eikä siinä tilassa ymmärrä pelastuksen tarvettaan.
 Herätys!

 Ainoa, joka voi ihmisen pelastaa, on Herra Jeesus Kristus. Raamattu sanoo Hänestä:
 "Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman." Ap.t. 4:12
 "Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on Hänen Pojassansa.
 Jolla Poika on, sillä on elämä; jolla Jumalan Poikaa ei ole, sillä ei ole elämää." 1.Joh. 5:11-12
 "Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut. Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole." Sanoo Jeesus Joh. 11:25-26
 Maallinen kuolema kohtaa jokaista, mutta kristityn kuolema on aivan eri asia kuin jumalattoman kuolema. Jeesus sanoo, ettei kristitty näe kuolemaa. Kyse on ikuisesta elämästä. Elämä jatkuu, vaikka ruumis kuolee. Ja se elämä on autuus ja ilo.
 Jumalattoman kuolema on tuska ja kauhistus, joka myös kuoleman jälkeen jatkuu.
Tässä elämässä on vielä vapaus valita, meneekö kadotukseen ristin pilkkaajana, heittäen pelastuksen hukkaan; vai ottaako pelastuksen lahjan Jeesuksessa Kristuksessa vastaan.

 Vain Herra Jeesus Kristus voi ihmisen pelastaa. Joka uskoo Jeesukseen, se pelastuu. Ei tarvita tekoja, uskon kautta Jeesukseen ihminen pelastuu. Uskokin on Jumalan lahja, ja joka sen tahtoo ottaa vastaan, saa sen. Pelastus on siis täysin ilmainen, se on lahja. Jeesus teki jo kaiken!
 "Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja - ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi." Ef. 2:8-9

"Jos me tunnustamme syntimme, on Hän uskollinen ja vanhurskas, niin että Hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä." 1.Joh. 1:9
 Tämä on mahtava lupaus! Ja selkeä fakta. Jeesus sovitti kaikki synnit Golgatan ristillä, ihan kaikki. Ja Hän tahtoo antaa synnit anteeksi kaikille. Hän ei tahdo, että Hänen verensä valuisi hukkaan yhdenkään ihmisen osalta. Hän tahtoo pelastaa jokaisen, kuten 1.Tim. 2:3-6 sanoo: "Sillä se (rukous ihmisten puolesta) on hyvää ja otollista Jumalalle, meidän Vapahtajallemme, joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden. Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus, joka antoi itsensä lunnaiksi kaikkien edestä"

Mutta Jeesus ei voi ketään pakolla pelastaa. Ihmiselle on annettu vapaus valita itse, ottaako vastaan pelastuksen lahjan, vai valitseeko itselleen kadotustuomion sydämensä paatumuksessa.
 Jeesus ei tahdo, että yksikään menisi kadotukseen. Mutta valinta on ihmisen.
 "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta!" Ap.t. 2:40
 Kun kuljen tuolla ulkona, koen todella syvää huolta ihmisten sieluista. Myös seinien sisäpuolella koen voimakasta huolta ihmisten sieluista. Olipa ulkona tai sisällä, olen huolissani ihmisten sieluista.
 Siksi kirjoitan.

Itsekin voin yhtyä tähän Paavalin sanaan:
"Varma on se sana ja kaikin puolin vastaanottamisen arvoinen, että Kristus Jeesus on tullut maailmaan syntisiä pelastamaan, joista minä olen suurin.
 Mutta sentähden minä sain laupeuden, että Jeesus Kristus minussa ennen muita osoittaisi kaiken pitkämielisyytensä, esikuvaksi niille, jotka tulevat uskomaan Häneen, itsellensä iankaikkiseksi elämäksi." 1.Tim. 1:15-16
 Koska Jeesus pelasti minunkin kaltaisen syntisen, Hän voi pelastaa myös sinut! Älä heitä ikuista elämääsi hukkaan, anna Jeesuksen pelastaa itsesi!

"Sillä jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu." Room. 10:13