lauantai 11. huhtikuuta 2020

Jumala kutsuu, ihminen pakenee

"Sillä joka minut löytää, löytää elämän ja saa Herran mielisuosion. Mutta joka menee minusta harhaan, saa vahingon sielullensa; kaikki, jotka minua vihaavat, rakastavat kuolemaa." Sananl. 8:35,36

Jumala kutsuu jokaista luokseen. Mutta ihminen pakenee Herraa henkensä edestä. Miksi? Ihminen pelkää Jumalan tuomiota. Se pelko on meissä kaikissa. Siksi ihminen ei tahdo tulla valkeuteen, koska hän joutuisi myöntämään pahuutensa ja vihaa Jumalaa, joka on vanhurskas.
Ne, jotka vihaavat Jumalaa, rakastavat kuolemaa. He vihaavat Häntä, joka heidät tahtoisi pelastaa. Sellainen on vakavaa hulluutta.
Ei ihmisen tarvitsisi paeta. Jokainen meistä on läpeensä syntinen, kyllä Jumala sen tietää. Siksi Jeesus Kristus tuli maailmaan ja sovitti meidän kaikki synnit ristillä. Homma on hoidettu jo ajat sitten.
Kun ihminen tulee Jumalan luokse synteineen, ei Hän meitä tuomitse, vaan Hän vapauttaa meidät, koska Kristus on jo kärsinyt puolestamme. Pelastus on lahja kaikille.
Mutta jos katsomme ylen tuon suuren lahjan, ei meillä ole toivoa eikä pelastusta, vaan joudumme lopulta kadotukseen. Se ei ole Jumalan tahto, ihminen itse tekee tämän valinnan. Jumala on järjestänyt meille vapaan pääsyn taivaaseen, ihminen itse valitsee ottaako sen vastaan vai ei.

"Katsokaa, ettette torju luotanne Häntä, joka puhuu; sillä jos nuo, jotka torjuivat luotaan hänet, joka ilmoitti Jumalan tahdon maan päällä, eivät voineet päästä pakoon, niin paljoa vähemmän me, jos käännymme pois Hänestä, joka ilmoittaa sen taivaasta." Hebr. 12:25

Jeesus Kristus voitti ristillä synnin, kuoleman ja perkeleen. Hän nousi kuolleista ja näyttäytyi monelle. Hän kärsi meidän edestämme, että voisimme pelastua. Nyt Hän kutsuu taivaasta jokaista luokseen. Hän tarjoaa pelastusta kaikille, koska ei ihminen voi selvitä omin voimin Jumalan tuomiolla. Hän tarjoutuu meidän puolustajaksemme, joka on kaikki syntimme maksanut kalliisti omalla hengellään. Joka uskoo, se pelastuu. Joka heittää tämän lahjan pois luotaan, se joutuu vastaamaan kaikista pahoista teoistaan, sanoistaan, ajatuksistaan ja tekemättä jättämisistään viimeisellä tuomiolla, ja niitä ihminen ei voi omin voimin sovittaa eikä hyvittää. Ilman Jeesusta oleville viimeinen tuomio on hirmuinen.
He joutuvat kohtaamaan kaiken pahuutensa ilman armoa, koska eivät ottaneet vastaan pelastusta Jeesuksessa.

"Kuinka me voimme päästä pakoon, jos emme välitä tuosta niin suuresta pelastuksesta?" Hebr. 2:3

Voi niitä, jotka eivät usko! He heittävät pelastuksen pois luotaan ja menevät omasta tahdostaan helvettiin, jossa on ikuinen tuska ja vaiva. Sellaiset ovat hölmöjä, jotka eivät tajua juoksevansa väärään suuntaan.
He kieltävät Luojansa ja ainoan Lunastajansa, pilkkaavat ja vihaavat Häntä, joka yksin voi heidät pelastaa.
Sellaiset ovat ihmisistä surkeimpia. He mieluummin sulkevat silmänsä ja tukkivat korvansa, juoksevat kovaa vauhtia kohti ikuista kadotusta, kuin että antaisivat itsensä pelastaa.
Aivan valtavaa hulluutta on tällainen! Ei ole heillä järkeä, eikä ymmärrystä. He vihaavat kaikkia, jotka heille kertovat pelastuksesta Jeesuksessa, koska he eivät tahdo kohdata totuutta itsestään. He eivät tahdo kuulla olevansa syntisiä ja armon tarpeessa. He eivät tahdo saada syntejään anteeksi. He mieluummin kieltävät totuuden, kuin kohtaavat sen.
Tämä on hyvin surullista, sillä vain totuus heidät vapauttaisi synnin, kuoleman ja perkeleen vallasta.

"Mutta te, jotka hylkäätte Herran, - teidät minä määrään miekan omiksi ja kaikki te kumarrutte teurastettavaksi, sentähden ettette vastanneet, kun minä kutsuin, ettekä kuulleet, kun minä puhuin, vaan teitte sitä, mikä on pahaa minun silmissäni ja valitsitte sen, mikä ei ole minulle otollista." Jes. 65: 11,12

Kääntykää Jumalan puoleen! Antakaa pelastaa itsenne! Se ei maksa mitään, koska Jeesus on jo kaiken maksanut. Miksi heittää oma iankaikkinen elämä hukkaan? Miksi kukaan menisi kadotukseen, kun vapaa pääsy taivaaseen Jeesuksessa on tarjolla kaikille? Ei ole muuta tietä pelastukseen, kuin Jeesus Kristus. Hän kutsuu kaikkia luokseen, sillä ei ole Hänen mieleensä ihmisen ikuinen kadotus. Ihminen itse valitsee, meneekö hän ylös taivaaseen, vai alas kadotukseen.

"Sillä yksinkertaiset tappaa heidän oma luopumuksensa, ja tyhmät tuhoaa heidän oma suruttomuutensa." Sananl. 1:32,33