sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Rukoileva ateisti

Kun mä nuorena yritin olla ateisti, ei siitä tullut mitään. Vaikka sanallisesti kielsinkin Jumalan, en päässyt eroon siitä sisäisestä tiedosta, että Jumala on olemassa.
 Tunsin Hänen katseensa missä vain olinkin, en päässyt mihinkään piiloon, vaikka kuinka yritin hokea: "Jumalaa ei ole".
 "Hullu sanoo sydämessään: 'Ei ole Jumalaa.' " (Ps. 14:1) Se on totuus.
 Tämän havaitsin todeksi myös itseni kohdalla.

 Yritin uskoa ihan mihin tahansa muuhun, kuin Jumalaan. Yritin uskoa evoluutioon, mutta se oli niin mieletön asia, että Jumalaankin on helpompi uskoa kuin siihen. Yritin uskoa myös saatanaan, mutta siitä seurasi vain paskaa niskaan.
 Vaikka sanoin, ettei millään ole mitään merkitystä, samalla näin selvästi, että kaikella on merkitys. Luonto huusi minulle olemassaolollaan: Jumala loi kaiken, ei sattuma voi saada aikaan maailmaa täynnä eläviä olentoja.
 Yritin ja yritin kieltää Jumalan, mutta en onnistunut. Joskus jopa löysin itseni rukoilemassa kun oli vaikeaa. Rukoileva ateisti!
Olen varma, etten ollut ainoa ateisti, joka rukoilee.

Kun aikani yritin elää tuossa turhassa kieltämisen tilassa, huomasin sen todellakin olevan turhaa. Tietoisuus Jumalan olemassaolosta ei vain kadonnut. Luovutin.
 Ei Herra kieltämällä katoa.
 Häntä ei voi paeta.
 Herra on. Hän on, vaikka kuinka yrittäisimme Hänet kieltää. Emme pääse Häntä pakoon mihinkään. 
 Miksi kieltää, kun se on turhaa?
 Miksi yrittää paeta, kun ei voi?
Viimeistään viimeisellä tuomiolla Hänet kohtaamme, ja silloin on myöhäistä yrittää puolustautua. Jos silloin ei ole Herran Jeesuksen oma, käy huonosti. Ihminen ei selviä Jumalan edessä synteineen ilman Jeesusta.
 Kaikki omat teot ovat turhia, ne eivät voi meitä pelastaa. Kaikki meidän teot ovat pahoja, ne parhaimmatkin sisältää syntiä jos jonkinlaista.   Ihminen ei voi pelastaa itse itseään. Siksi Jeesus tuli ja sovitti maailman synnit. Joka uskoo, se pelastuu.

"Herran laki on täydellinen,
se virvoittaa sielun.
Herran todistus on vahva,
se tekee tyhmästä viisaan.
 Herran asetukset ovat oikeat,
ne ilahuttavat sydämen.
Herran käskyt ovat selkeät,
ne valaisevat silmät.
 Herran pelko on puhdas,
se pysyy iäti.
Herran oikeudet ovat todet,
kaikki tyynni vanhurskaat."
 (Ps.19:8-10) Tämän olen saanut itsekin kokea.

"Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia,
 se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta.
 Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla
 ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.." (Room. 3:21-24)

Kun tämän ymmärsin, tuli helpotus. Mun ei tarvitse kieltää. Mun ei tarvitse paeta. Jeesus on sovittanut mun pahat teot, joten mun ei tarvitse paeta. Saan ottaa vastaan pelastuksen Jeesuksessa. Saan uskoa kaikki syntini anteeksi, saan olla Jumalan lapsi tällaisena kuin olen.
 Tämä ei koske vain minua.
Jeesus sovitti jokaisen ihmisen jokaisen synnin kaikkina aikoina. Ihan jokaisen Hän on lunastanut. Joka sen uskoo, se pelastuu.
 Jeesus Kristus on Herra!
Tämä tosiasia muutti mun elämän täysin. Silmät aukeni, oli kuin olisin saanut näköni. Kaikki palaset loksahti paikoilleen kun tulin uskoon. Elämällä todellakin on tarkoitus.
 Mikään ei ole turhaa, kun elää Jeesuksen yhteydessä.
 Ilman Jeesusta kaikki on turhaa, ja sen turhuuden loppu on kadotus.
 Ero on merkittävä.
 Jeesuksessa meillä on kaikki, ilman Häntä meillä ei ole mitään.

sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Hälytyskellot soi

Moni pitää elämää itsestäänselvyytenä. Sitä se ei ole. Elämä voi päättyä koska tahansa. Olen nähnyt monta kuolemaa, ja ne on tulleet yllättäen. Kuolema yllättää, se voi tulla hetkenä minä hyvänsä.
 Joka hetki ihmisiä kuolee. Yllättäen. Ei voi tietää, näkeekö toista enää seuraavana päivänä. Ei voi tietää, elääkö itsekään enää seuraavana päivänä.
 Kun kuolema tulee, se iskee äkkiarvaamatta. Et voi tietää, koska kuolet. Se voi tapahtua koska tahansa. Ennen kun kuolema tulee, kannattaa olla välit kunnossa Jeesuksen Kristuksen kanssa.
Jos siis tahdot pelastua.

 Jeesus on ainoa, joka on voittanut kuoleman ja Hän on ainoa, joka voi ihmisen pelastaa iankaikkisen kadotuksen kauhuilta.
 "Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat." (Room. 8:1) ja: "Joka uskoo, sillä on iankaikkinen elämä." (Joh. 6:47)
 Jos kuolet ilman uskoa Jeesukseen, et voi pelastua. Helvetti on todellinen paikka, eikä sinne tahdo kukaan, joka tietää millainen tuskan ja kauhun paikka se on. Jeesus tuli siksi, ettei kenenkään tarvitsisi joutua helvettiin.

Kyse on valinnasta. Uskotko Jeesukseen, vai etkö. Uskon kautta Jeesukseen ihminen pelastuu. Jeesus sanoo: "Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut. Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole." (Joh. 11:25,26) Uskovan elämä jatkuu kuoleman jälkeenkin, ei kadotuksessa, vaan taivaassa. Tie taivaaseen kulkee vain Jeesuksen kautta. Muuta tietä taivaaseen ei ole.
 "Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman." (Ap.t. 4:12)
 "Kuka ikinä kieltää Pojan (Jeesuksen), hänellä ei ole Isääkään (Taivaallinen Isä, Luoja), joka tunnustaa Pojan, hänellä on myös Isä." (1.Joh. 2:23)
 Joka väittää olevansa yhteydessä Jumalaan ilman Jeesusta, se ei ole yhteydessä Tosi Jumalaan, joka loi taivaat ja maan. Sellainen yhteys on yhteyttä perkeleeseen. Vain Jeesuksen välityksellä ihminen voi olla yhteydessä Elävään Jumalaan.

 Ilman Jeesusta ei ole Jumalaa, ei elämää, ei toivoa, ei pelastusta, vaan kaikki on turhuutta! Ja sen turhuuden loppu on helvetti.

 Miksi elää turhaa elämää, kun on olemassa todellinen elämä Jeesuksessa? Kun uskoo Herraan Jeesukseen, ei tarvitse pelätä kuolemaakaan. Se on vain portti iankaikkiseen elämään. Jeesuksessa ihminen saa kaikki synnit anteeksi.

Uskon kautta Jeesukseen me olemme pelastetut. Sen todistaa itse Jumala. "Jos me otamme vastaan ihmisten todistuksen, niin onhan Jumalan todistus suurempi. Ja tämä on Jumalan todistus, sillä Hän on todistanut Pojastansa.
 Joka uskoo Jumalan Poikaan, hänellä on todistus itsessänsä; joka ei usko Jumalaa, tekee Hänet valhettelijaksi, koska hän ei usko sitä todistusta, jonka Jumala on todistanut Pojastansa.
 Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on Hänen Pojassansa.
 Jolla Poika on, sillä on elämä: jolla Jumalan Poikaa ei ole, sillä ei ole elämää." (1.Joh. 5:9-12)
 Tämä on Jumalan Sana.
Joka muuta väittää, on valehtelija ja hän olkoon kirottu!

Älkää vaeltako valheessa
kohti kuolemaa.
Kuolemassa valheesi
turhaksi todetaan.
Valhe ei voi pelastaa
eikä vapauttaa.
Ainoastaan Jeesus
voi ihmisen vapahtaa.