tiistai 5. marraskuuta 2019

Halveksittu lahja


Kuvitellaan että olet kuninkaalle velkaa niin ison summan rahaa, ettet voi maksaa sitä koko elinaikanasi, ja tästä syystä kuningas aikoo heittää sinut vankeuteen loppu iäksesi. Mutta kuninkaan poika tulee ja armahtaa sinua, maksaa koko sen velan jota et itse voinut maksaa ja näin vapauttaa sinut vankilasta. Mitä teet? Tahdotko silti mennä väen väkisin vankilaan? Pilkkaatko auttajaasi kenties? Kiellätkö kokonaan jopa hänen olemassaolonsa? Vihaatko häntä? Halveksitko häntä?

Useimmat varmaan vastaisivat ”en”. Mutta silti suurin osa ihmisistä tekee juuri näin. Ja vieläpä Jumalalle ja Hänen Pojalleen Jeesukselle, joka on maksanut jokaisen valtavan syntivelan omalla hengellään. Jeesus sovitti meidän synnit, ettei meidän tarvitsisi mennä helvettiin. Silti moni sinne haluaa väkisin. Niin moni vihaa auttajaansa, pilkkaa ja halveksii Häntä ja kieltää Hänet, ainoan, joka heitä voi auttaa. Voiko julmempaa toimintaa olla?!

Jeesus lunasti sinut omalla hengellään. Hän antoi itsensä alttiiksi meidän edestämme, ettei kukaan joutuisi kadotukseen. Hän on vapauttanut meidät synnin, kuoleman ja perkeleen vallasta. Silti niin moni ihminen haluaa pysyä edelleen synnin, kuoleman ja perkeleen vallassa. Moni jopa kieltää Auttajansa, pilkkaa Häntä ja Hänen omiaan. Sellaiset eivät tahdo pelastua, vaan menevät helvettiin omasta tahdostaan. Kuinka sairasta se onkaan, että ihminen hylkää pelastuksen ja Auttajansa! He eivät tiedä mitä tekevät.

Kuulitko sinä niihin, jotka sylkevät Jeesusta vasten kasvoja, siitä huolimatta, että Hän on sovittanut syntisi ja tarjoaa sinulle pelastusta? Jos kuulut, niin mieti uudestaan! Tahdotko todella mennä väkisin helvettiin välittämättä siitä, että sinulle on valmistettu lahjaksi pelastus, joka maksoi Jumalan Pojan hengen? Jos joku ihminen kuolisi puolestasi pelastaakseen henkesi, tuskin häntä vihaisit ja halveksisit, tuskin kieltäisit hänet ja sen, kuinka hän sinun henkesi pelasti kuolemalla puolestasi. 

Jumala on suurempi, kuin yksikään ihminen, ja silti Hänen pelastustyönsä torjutaan ja Hänet itsensäkin kielletään. Tämä onkin ainut kadottava synti. Tiedä siis ihminen, joka näin teet, että olet tuominnut itse itsesi kadotukseen.  Älä heitä ikuisuuttasi hukkaan! Käänny Herran Jeesuksen puoleen, Hän tahtoo pelastaa sinut ja ottaa sinut mielellään vastaan. Vaikka olisit tehnyt mitä pahuutta, Jeesus ei heitä sinua pois luotaan, Hän ei tuomitse, vaan Hän armahtaa ja antaa syntisi anteeksi. Hän on tehnyt edestäsi niin suuren työn, ettei sinun tarvitse joutua kadotukseen, etkö voisi ottaa tämän lahjan vastaan?