keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Jumalan rakkaus

Tämä on pieni teksti suuresta asiasta.

  Jumalan rakkaus on jotain niin suurta ja radikaalia, ettemme voi sitä käsittää. Elämässä kuitenkin saa nähdä ja kokea Jumalan rakkautta, joka ilmenee monin tavoin, ja sen kautta saamme ymmärtää edes jotain Jumalan rakkaudesta. Kuten arvata saattaa, en pysty tästä saamaan aikaan täysin tyhjentävää ja kaiken kattavaa tekstiä, eikä se ole tarkoituskaan, koska en pysty siihen. Jumalan rakkaus on niin käsittämätön, ettei vajavainen ihminen voi sitä täydellisesti esittää, eikä käsittää. Tässä joitain asioita, joissa ilmenee Jumalan suurenmoinen ja rajaton rakkaus.


o Jo se, että Hän on meidät luonut, on suuri rakkauden osoitus. Herra olisi voinut olla luomatta sinut tai minut, mutta Hän loi meidät, koska Hän rakastaa meitä. Me emme ymmärrä, kuinka suuri asia on se, että Jumala loi meidät, sinut ja minut. Se on suurta rakkautta, kun Jumala antoi meille elämän. Jokainen ihmisen hengenveto on pelkkää Jumalan armoa.
 Kaikki on yksin Hänen varassaan, ja Hän pitää huolen luoduistaan. Miksi emme turvaisi Häneen, joka on meidät luonut? Jumala tahtoo olla yhteydessä luotuihinsa. Hänen tahtonsa on, että eläisimme Häneen turvaten, emmekä itseemme. Ihminen omassa varassaan ei tiedä, mihin menee. Kun ihminen elää Jumalan yhteydessä, hänen ei tarvitse pelätä tulevaa, koska kaikki on Herran kädessä. Jumala on paras turva ihmisen elämässä.

o Se, että Jumala pitää huolta meistä kaikista, niin uskovista, kuin ei uskovista, on suurta rakkautta. Kukaan meistä ei ole ansainnut Hänen huolenpitoaan, mutta silti Hän huolehtii meistä jokaisesta. Hän pitää huolen jumalattomistakin, antaa heillekin kaikki tarpeet, kodin, ruoan, lämmön, perheen, työn, kaiken. Vaikka he eivät kunnioita Jumalaa, eivät Häneen usko, Hän silti pitää heistäkin huolen yhtälailla kuin uskovista.
 Hän voisi jättää jumalattomat ja uskovatkin vaille huolenpitoa, mutta Hän ei tee niin, koska Hän rakastaa meitä kaikkia. Osoittamalla huolenpitoaan Hän tahtoo vetää meitä luokseen. Hän tahtoo pelastaa meidät. Jumalaton ei sitä ymmärrä, hän ei tajua, että kaikki hänen tiensä, koko hänen elämänsä on Jumalan kädessä. Kaikki se hyvä, mitä saamme, tulee Jumalalta, joten miksi emme olisi kiitollisia kaiken hyvän antajalle? On suurta armoa se, että Herra pitää huolen meistä kaikista, jumalattomistakin, jotka eivät edes usko Häneen.

o Jumala tahtoo pelastaa meidät syntiset ihmiset, ja se on suurta rakkautta kaiken Luojalta meitä syntisiä kohtaan, jotka emme ole ansainneet muuta kuin kadotustuomion. Me olemme syntisen luontomme vuoksi Jumalan vihollisia, joka ikinen. Hän voisi tuomita meidät kaikki kadotukseen täysin oikeudenmukaisesti, mutta Hän ei tahdo, että kukaan joutuisi kadotukseen. Koska Hän rakastaa meitä, vihollisiaan, Hän tahtoo meidät pelastaa. Kaikki.
 Näin radikaali on Jumalan rakkaus.  Hän on jopa valmistanut meille pelastuksen lahjaksi, koska me emme kykene pelastamaan itseämme. Oman älynsä ja tekojensa varassa ihminen hukkuu, menee laveaa tietä helvettiin, ja siitä Jumala tahtoo meidät pelastaa.
 Mitkään ihmisen teot eivät voi meitä pelastaa, tekomme ovat pelkkää saastaa, joten kuka kehtaisi tyrkyttää Jumalalle syntisiä tekojaan, muka ansaitakseen niillä armon? Monikin (valitettavasti), mutta teoillamme emme voi ansaita armoa. Jumalalla on toinen keino pelastaa meidät. Se on ainut keino pelastua. Hän tahtoo johdattaa meidät ahtaasta portista kaidalle elämän tielle, ja se tie on Jeesus Kristus.

o Jumala lähetti ainokaisen Poikansa, Jeesuksen Kristuksen maailmaan sovittamaan meidän kaikki synnit, pelastaakseen meidät kadotusesta, tästä nurjasta sukupolvesta ja tulevasta vihasta, joka kohtaa jumalatonta maailmaa. Hän teki sen, koska me emme itse voi itseämme saattaa autuuteen, emme voi itseämme pelastaa. Jumala on rakastanut meitä niin paljon, että Hän antoi alttiiksi ristinkuolemaan meidän edestämme ainokaisen Poikansa, jottei yksikään, joka Häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi lahjaksi iankaikkisen elämän.
 Jumala ei tahdo kenenkään menevän kadotukseen, ja siksi Hän lähetti Herran Jeesuksen Kristuksen sovittamaan maailman synnit, poistamaan vihollisuuden, valmistamaan meille lahjaksi pelastuksen, iankaikkisen elämän. Tämä elämä on Jeesuksessa. Joka uskoo, se pelastuu. Joka uskoo, se saa syntinsä anteeksi, hänestä tulee perkeleen lapsen sijasta Jumalan lapsi, hänet luetaan vanhurskaaksi Jeesuksen tähden, hän saa Pyhän Hengen ja uuden elämän, todellisen elämän.
 Ilman uskoa ihminen on hengellisesti kuollut, perkeleen vallassa vailla toivoa ja kun ihminen tulee uskoon, hän uudistuu, saa Pyhän Hengen ja saa aidon elämän, vailla hengellistä kuolemaa. Hänestä tulee Jumalan lapsi ja näin paholaisen valta kukistuu. Tämä on täyttä ja iankaikkista elämää. Suuri rakkauden teko Jumalalta meille syntisille. Miksi emme ottaisi vastaan tätä suurta lahjaa?

o Jumala on rakkaus. Rakkaus ei ole vain pelkkä ominaisuus, vaan Jumala ON rakkaus. Tätä on pienen ihmisen vaikea käsittää, mutta niin se on, Jumala on rakkaus. Hän ei vain rakasta, vaan Hän on rakkaus. Tämä on ilmeisen suuri asia pienen ihmisen ymmärrykselle, joka on hyvin rajallinen. Jumala taas on niin suuri ja ihmeellinen, ettemme voi täysin (läheskään) Häntä käsittää.
 Jumalan rakkaus on aivan toisella tasolla, kuin ihmisen rakkaus. Ihmisen rakkaus on kovin vajavaista, Jumalan rakkaus on täydellistä. Niitä ei voi edes verrata toisiinsa. Jumalan rakkaus on pyyteetöntä, kaiken kattavaa, niin voimallista, ettemme sitä käsitä. Jumalan rakkaus on pyhää. Jumala on Pyhä, Jumala on Rakkaus.
 Miksi emme palvelisi perkeleen sijasta todellista, rakastavaa Jumalaa, jolla on meitä kohtaan hyvä tahto? Toisin kuin saatanalla, joka tahtoo meidät tuhota, Jumalalla on meitä kohtaan rauhan eikä tuhon ajatukset.

o Vaikka me olemme raskaasti rikkoneet, tehneet paljon syntiä Jumalaa vastaan, Hän tahtoo antaa meille synnit anteeksi. Siksi Hän lähetti Herran Jeesuksen sovittamaan meidän synnit ja lunastamaan meidät synnin, kuoleman ja perkeleen vallasta. Tämä syntien anteeksiantamus otetaan vastaan uskolla. Meidän ei tarvitse tyrkyttää omia tekojamme Jumalalle, yrittää Häntä niillä lepyttää, totisesti meidän parhaimmatkaan tekomme eivät voi Jumalaa lepyttää, sillä parhaimmatkin tekomme ovat synnin tahraamat.
 Sen sijaan me saamme ottaa vastaan Häneltä lahjaksi syntien anteeksiannon ja pelastuksen Jeesuksessa Kristuksessa. Miksi emme ottaisi tätä suurta lahjaa vastaan? Otammehan me ihmisiltäkin vastaan lahjoja, joten miksi hyljätä Jumalan meille tarjoama lahja, joka voi meidät pelastaa varmalta tuholta? Jumala niin paljon meitä rakastaa, että Hän on tehnyt kaiken meidän puolestamme, valmistanut meille lahjaksi pelastuksen Jeesuksessa Kristuksessa, uskon kautta Häneen. Vain hölmö hylkää tämän lahjan, joka voisi hölmönkin pelastaa!
 Jumala tahtoo antaa anteeksi meidän pahat tekomme, koska Hän rakastaa meitä. Hän voisi jättää meidät sovittamatta, syntiemme valtaan ja tuomita meidät kaikki kadotukseen ansiomme mukaan, mutta Hän ei tee niin. Jeesus on jo sovittanut meidät, tehnyt kaiken puolestamme, ja joka ottaa vastaan tämän sovituksen lahjan eli uskoo Jeesukseen, se pelastuu. Joka hylkää tämän lahjan, se on hullu, joka on valinnut itselleen kadotuksen pelastuksen sijasta.

o Jumalan rakkautta on sekin, että Hän on ilmoittanut itsensä ja tahtonsa Sanassaan, Raamatussa. Hän tahtoo olla tunnettu ja tunnustettu luotujensa joukossa. Hän on Sanassaan ilmoittanut kaiken tarpeellisen, mitä meidän tulee tietää Hänestä. Sanassa kerrotaan kaikki tarpeellinen maailman luomisesta maailman loppuun asti. Tämän Sanan avulla me tulemme tuntemaan Jumalan ja Hänen tahtonsa ja suunnitelmansa.
 Sana tekee meidät eläväksi, Sana vahvistaa uskoamme, Sanan kautta Jumala puhuu ja toimii, Sana pitää meidät totuudessa, Sana opettaa meidät tuntemaan myös itsemme, syntisyytemme ja Jumalan tuomion, Sana ilmoittaa meille tien pelastukseen Jeesuksessa, anteeksiantamuksen ja toivon, Sanassa meille tarjotaan monia suuria lupauksia Jumalalta meille uskolla omistettaviksi, Sana myös lohduttaa, kasvattaa, opettaa, nuhtelee, vahvistaa, luo varman ja vankkumattoman perustuksen ihmisen elämään tässä epävakaassa maailmassa.
 Sana pitää meidät Jumalassa, tuli mitä tuli. Jumalan Sana on Henki ja Elämä, se on elävää sanaa, ei tästä maailmasta, vaikka maailmassa onkin. Se on voimallinen ja varma. Jumalan sana pysyy iäti. Vain tietämätön ja hullu hylkää tämän Sanan, vieläpä väittäen sitä valheeksi! Jumalaton ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen ilmoittamaa on, se on heille hullutus. Vielä nämä Jumalan Sanan vastustajat tulevat tuntemaan sen, että Jumalan Sana on kokonansa totuus.

o Jumalan rakkaus ilmenee usein myös ahdistuksissa ja koettelemuksissa. Kaikki ikävä ei kuitenkaan ole Jumalasta, mutta tarpeen tullen Jumala käyttää ahdistuksiakin meidän hyväksemme. Niiden avulla Herra vetää meitä puoleensa, ojentaa meitä, ettemme liikaa luottaisi itseemme, vaan Häneen. Kun ahdistusten keskellä huomaamme oman avuttomuutemme, käännymme Hänen puoleensa, turvaamme Jumalaan ja Hän auttaa meitä ja lohduttaa, ohjaa meidät oikealle tielle.   Hän myös kasvattaa meitä ahdistusten ja koetusten kautta. Niiden avulla me vahvistumme. Se mikä ei tapa, se vahvistaa, sanotaan ja se on totta. Vaikka ahdistukset ja koetukset eivät siinä hetkessä tunnu mukavalta, niillä kuitenkin useimmiten on hyvä tarkoitus. Esim. kun ihminen on ylpeydessään ja sokeudessaan täysin tietämätön Jumalasta ja turmelee itseään, tehden syntiä synnin päälle, Jumala voi hänelle lähettää voimakkaan ahdistuksen herättämään hänet, että hän tulisi huomaamaan oman mahdottomuuteensa, nöyrtyisi ja tulisi tuntemaan totuuden niin itsestään kuin Jumalastakin, ja tunnustaisi Jumalan, kääntyisi Hänen puoleensa ja turvaisi Häneen, ja saisi syntinsä anteeksi.
 Ahdistus on koetus, joka voi saada itseensä luottavaisen uskosta osattoman, jopa uskovankin katkeroitumaan Jumalalle, koska hän ei ymmärrä, että Jumala kasvattaa häntä ja kutsuu häntä kääntymään parannukseen. Uskovia ahdistuksen koetus kasvattaa uskossa ja saa yhä enemmän luottamaan Jumalaan, koska hän tietää, että kaikki vaikuttaa hänen parhaakseen ja hän voi ahdistuksessa turvata Jumalaan, jolla on kaikki valta yli ahdistuksen ja kaiken.
 Ahdistuksissa Jumala tahtoo, että turvaamme Häneen, emmekä itseemme. Hän on kaiken Herra, joten miksi emme turvaisi Häneen, jolla on kaikki vallassaan?


   Työllä ja tuskalla kirjoittanut: Jenna Karjalainen (ei todellakaan ollut helppo aihe!)
   P.S. Herra armahtakoon minua tässä suuressa työssä, että osaisin ilmaista asiat oikein ja ymmärrettävästi!

2 kommenttia: